Rondleiding

Op de Florahoeve beschikken wij over meerdere ruimtes voor allerlei verschillende activiteiten. Er is ruimte buiten voor de dieren en de moestuin, maar ook is een groot deel onder glas. Op deze manier kunnen de activiteiten het hele jaar onder ideale omstandigheden gedaan worden. Weer of geen weer!

Om te beginnen is er een grote schuur. De zeer gezellig uitziende schuur biedt ruimte om aan houtbewerkingsopdrachten te werken. Ook worden daar de seizoensgebonden workshops gegeven.

Via de schuur komen we in de gezellige binnentuin. Daar kunnen we even ontspannen aan één van de tafels, of een activiteit doen: tafeltennis, darten, sjoelen. Deze ruimte is ook geschikt voor grotere groepen.

De volgende ruimte is de stal. Daar staat Japie het paard en onze pony’s Mik en Moos  als ze niet in de wei buiten lopen. In de winter is het ook de ruimte voor de konijnen en geiten. In de stal wordt veel gewerkt want de dieren krijgen de beste verzorging.

Naast de stal is de kleine kantine. Daar zetten we koffie en kunnen we in een klein groepje pauze houden. Ook kan je daar even rustig alleen gaan zitten als je dat wilt. Het is gezellig dicht bij de dieren.

Via de stal komen we in de eerste kas. In deze kas staat de grote kantine, daar zitten we met de hele groep als we de dag doorspreken, pauze houden en keukenactiviteiten doen. Tegenover de kantine is de levende binnentuin met allerlei planten en struiken.
Ook verblijven onze geiten, schapen, kippen en konijnen in de eerste kas. Onze dieren hebben een heel luxe leven. Vroeg in het voorjaar verplaatsen we de dieren alweer uit de stal naar de weide in de kas. Daar hebben de dieren lekker de ruimte: de konijnen, de geiten en de schapen: ieder heeft een eigen deel. De geiten en schapen kunnen via een deur ook naar buiten. Bij de binnenweide zijn ook de kippen. Zij verblijven het gehele jaar daar.

De kas daarachter is de binnenmoestuin en pluktuin. In de binnenmoestuin staan seizoensgebonden groenten en fruit. Omdat het binnen in de kas is, start het moestuinseizoen op de Florahoeve vroeg. Alle producten zijn zuiver biologisch.  Al in de winter worden de zaden gezaaid en de stekken gepland. In maart komen de eerste producten. In mei wordt het heel druk met de overheerlijke aardbeien. Daar kunnen we lekker jam van maken!
Het tweede deel van deze kas is voor allerlei mooie snijbloemen en zomergoed voor boeketten. Van deze snijbloemen gaan we mooie boeketten maken, die we verkopen met een kraampje voor aan de weg.

Als we dan naar buiten gaan, laten we het overdekte gedeelte achter ons. We komen in de grote wei met fruitboomgaard. De grote ruime weide is een paradijs voor de dieren. Ze lopen tussen alle soorten fruit die je kunt bedenken. In de weide is ook de paardenbak. Als paard Japie even een luchtje wilt gaan scheppen, kan hij dat daar doen.

Omdat de Florahoeve een zorgkwekerij is die midden in de polder ligt, hebben we aan weerskanten ook nog water. De sloten, waar enkele bootjes liggen, moeten ook worden bijgehouden. Zo moeten de bomen langs de wal gesnoeid worden in het voorjaar en najaar. Ook mogen er niet teveel planten in de sloot groeien anders groeit de sloot dicht. Met de schuit halen we het teveel aan waterplanten uit de sloot.

De sloot om te vissen
De sloot om te vissen

Dit is in het kort in welke ruimtes en welke activiteiten gedaan worden op de Florahoeve. Voor gedetailleerdere informatie kunt u kijken bij:

-De moestuin
-Dierenverzorging
-Houtbewerking
-Workshops